Tanatologia w katechezie Kościoła rzymskokatolickiego / Zbigniew Marek. - Marek, Zbigniew (1947-2024)
Zakres i treść: teologiczny kontekst ujmowania tanatologii, tanatologia w treściach katechezy, katechetyczne rozwiązywanie problematyki tanatologii.