Kaspra Świerzowskiego Ex Libris / Jan Stańda. - Stańda, Jan (1912-1987) (1974)
Klęcząca, naga, długowłosa dziewczyna, u dołu napis: Kaspra Świerzowskiego Ex Libris. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.