Grażyna Okła, Wielokulturowość w nauczaniu historii w okresie Drugiej Rzeczypospolitej, Wydawnictwo Uniwersytetu Humanistyczno-Przyrodniczego Jana Kochanowskiego, Kielce 2008, ss. 183 / Iwona Janicka. - Janicka, Iwona (historia)
Recenzja książki: Wielokulturowość w nauczaniu historii w okresie Drugiej Rzeczypospolitej / Grażyna Okła. - Kielce, 2008.