Gazeta Gdańska : 75 rocznica powstania / [oprac. całości: Stanisław Dziadoń] ; Oddział Morski Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich, Wojewódzki Zarząd Towarzystwa Rozwoju Ziem Zachodnich w Gdańsku. - Dziadoń, Stanisław (Oddział Morski Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich : Wojewódzki Zarząd Towarzystwa Rozwoju Ziem Zachodnich, 1968)
Materiały z sesji popularnonaukowej poświęconej 75-leciu "Gazety Gdańskiej", zorganizowanej w dn. 26.05.1966r. przez Oddział Morski SDP i Wojewódzki Komitet Frontu Jedności Narodu w Gdańsku.