Muzyczna edukacja dziecka : personalistyczna idea w wychowaniu muzyczno-ruchowym / Romualda Ławrowska. - Ławrowska, Romualda
Zakres i treść: personalistyczne koncepcje dzieciństwa i muzyka, aktywność muzyczna dziecka jako wychowanie muzyczno-ruchowe, elementarność muzyki dziecka, studia audiacji wg E.E. Gordona, młodszy wiek szkolny od 7 do11-13 roku życia, wspierania wszystkich obszarów rozwoju przez aktywność muzyczną dziecka, uwarunkowania systemowe i kulturowe, kształcenie nauczycieli do edukacji muzycznej w Polsce.