Ex Bibliotheca Muzeum Zamkowego w Malborku - Barylski, Wojciech (1929-1999).; Muzeum Zamkowe (Malbork). ([S. l.], 1963)
Przedstawia widok zamku malborskiego od strony Nogatu, niżej herb miasta i otwarte książki. Napis u góry: Ex Bibliotheca, u dołu: Muzeum Zamkowego w Malborku. Sygn. aut. w obrębie kompoz. Pod kompoz. ołówkiem autograf aut. i data.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem aut. i symbolem techniki graf.
Keywords: Muzea -- Polska -- Malbork -- ekslibrisy; Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.