Gdynia - Drukarnia Narodowa (Kraków).; Księgarnia Polska Michała Winnickiego (Puck). (Puck : Nakładem Księgarni M. Winnickiego, 1905)
Przedstawia fragment plaży w Gdyni, po lewej willa w pasie nadmorskim, po prawej łazienki kąpielowe, ok. 1920 r.
Data wg przedstawienia i budowy poczt.