Ex Electorali Bibliotheca Sereniss[imorum] Vtrivsq[ue] Bavariae Dvcvm [Raphael Stadeler]. - Stadeler, Raphael (1560-1632) (1630)
W ozddobnej ramie napis w trzech wierszach: Ex Electorali Bibliotheca Sereniss[imorum] Vtrivsq[ue] Bavariae Dvcvm. Powyżej w ozdobnym owalnym kartuszu herb książąt bawarskich z Orderem Złotego Runa, nad nim mitra książęca podtrzymywana obiema rękami przez dwa putta, dwa inne trzymają kartusz, po bokach kartusza herbowego wiązki owoców.