Gdynia port, Basen węglowy - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdynia] : [nakładem własnym autora], 1947)
Przedstawia nabrzeże portu węglowego w Gdyni z dźwigiem portowym. Przy nabrzeżu statek żaglowy.
U dołu w polu kompozycji tytuł, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy