Odyseja III, Eol - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1969)
Przedstawia antyczny statek żaglowy na morzu, po prawej stronie ukształtowana z fal morskich brodata głowa mężczyzny.
Tyt., sygn. aut. i data dopisane poniżej kompoz. ołówkiem ręką aut. Miejsce wyd. wg działalności aut.