[Afisz teatralny. Incipit:] Danziger Theater. Zweites Abonnemet. Heute Freitag, den 1. Dezember 1826. Graf Egmont, Prinz von Gaure. Ein historisches Trauerspiel in 5 Aufzügen von Göthe. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1826)
Afisz przedstawienia "Graf Egmont, Prinz von Gaure. Ein historisches Trauerspiel in 5 Aufzügen" Johanna Wolfganga von Goethe`go.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Goethe, Johann Wolfgang von -- (1749-1832). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w