Medal. Polonia Devastata 1915. - Wysocki, Jan (1873-1960). ([Miejsce wydania nieznane] : [Wydawca nieznany], 1915)
Medal. Awers: Popiersia: biskupa Adama Sapiehy, Henryka Sienkiewicza i Ignacego Paderewskiego w prawo, u góry napis A·Sapieha Prceps Epus+H·Sienkiewicz+I·Paderewski. Rewers: Chrystus podaje chleb dzieciom i matce, w odcinku napis: Polonia Devastata 1915, u góry półkoliście: Panem Nostrvm Qvotidianvm Da Nobis Hodie.
Tytuł według napisu na medalu.
Keywords: Sienkiewicz, Henryk -- (1846-1916); Sapieha, Adam Stefan -- (1867-1951); Paderewski, Ignacy Jan -- (1860-1941); 1914-1918; 1901-2000; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe