Połów III / Henryk Płóciennik. - Płóciennik, Henryk (1933-2020) ([nakładem własnym autora], 1965)
Przedstawia wielką ławicę ryb schwytaną w sieć, powyżej taflę morza z trzema statkami na tle gwieździstego nieba.