Zoppot von der Königshöhe aus gesehen - Troschel, Adolf Eugen (1802-1884).; Theodor Bertling (Gdańsk).; Gebrüder Delius (Berlin). (Berlin : Gebr. Delius, 1855)
Przedstawia Sopot widziany z popularnego w XIX w. punktu widokowego nazywanego Wzgórzem Królewskim.
U dołu pod kompozycją drukowane informacje o autorze, wydawcy i drukarzu: N. d. Nat. gez. u. lith. von Eug. Troschel; Verlag von Theodor Bertling in Danzig; Druck v. Gebr. Delius.
U dołu poniżej kompozycji tytuł: Zoppot von der Königshöhe aus gesehen.
Data powstania według tematu i działalności autora.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Sopot (Polska) -- widoki