Ex libris bibliothecalibus Dr. Hermann Wiese R . G. - Grobe, Rudolf (1982)
Na tle regału z książkami stojący mężczyzna ze stertą książek w rękach, u jego stóp rozrzucone książki. Na okładce jednej z ksiąg monogram H. W. W prawym dolnym rogu sygn. aut. R. G. U góry nad kompozycją napis: Ex libris bibliothecalibus, u dołu: Dr. Hermann Wiese.