[Stan wojenny 1981] [Gdańsk Brama Stoczni Gdańskiej] / Fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1981)
Przedstawia tłum zgromadzony przed bramą nr 2 Stoczni Gdańskiej (wówczas im. Lenina), 14 grudnia 1981 roku.