[9/5. 12. Kneipab Ansicht der Häuser von Kneipab dem Klein Banhof gegenüber] [Aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia stare domy na Rudnie, usytuowane naprzeciw dworca kolejki wąskotorowej, 9. 05. 1912 r.