Exlibris Dr. Katona Gábor / W. J. - Jakubowski, Wojciech (1929-2024) (1976)
Holk na wzburzonym morzu, u dołu napis: Exlibris Dr. Katona Gábor. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.