Ex Libris Joh. Parvits - Kaljo, Richard (1914-1978).; Parvits, Johannes (1963)
Mężczyzna z otwartą książką w ręku stoi przy oknie, obok warsztatu stolarskiego, u dołu na wstędze napis: Ex Libris Joh. Parvits. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie nazwisko artysty i symbol techniki graficznej.
Data według podanej bibliografii.
Strona Fredrikshavn Kunstmuseum, 15.09.2020
Keywords: Ekslibrisy -- Estonia -- 20 w