[Budowa Gdyni] (s. n., 1930)
Przedstawia budowę miasta i portu w Gdyni w latach 30-tych dwudziestego wieku. Ulice, budynki i uroczystości w mieście. Port, magazyny, służby portowe, falochrony. Kilka fotografii z Helu i Władysławowa. Postaci związane z rozwojem Gdyni.