[Budowa Gdyni] ([S. l. : s. n., 1930)
Przedstawia budowę miasta i portu w Gdyni w latach 30-tych dwudziestego wieku. Ulice, budynki i uroczystości w mieście. Port, magazyny, służby portowe, falochrony. Kilka fotografii z Helu i Władysławowa. Postaci związane z rozwojem Gdyni.
Album z 715 fotografiami, na jednej stronie albumu 9 fotografii o rozm. 9 x 12 cm.
Tyt. i daty nadane przez katalogującego na podst. przedstawienia.
Keywords: Morski Port Handlowy (Gdynia) -- 1900-1945 -- fotografie; Porty -- Polska -- 1900-1945 -- fotografie; Gdynia (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie; Hel (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie; Władysławowo (Polska, województwo pomorskie) -- 1900-1945 -- fotografie