[Afisz teatralny] Okno w lesie : komedia w 3 aktach (4 odsłonach) L. Rachmanowa i E. Ryssa w przekładzie Aleksandra Maliszewskiego. (Państwowy Teatr Wybrzeże, 1949)
Afisz teatralny przedstawienia 31.12.1949 r. w Teatrze Wielkim w Gdańsku. Reżyseria Czesław Strzelecki, kierownictwo literackie Kazimierz Barnaś, dekoracje Roman Bubiec.