[Święto Ludowego Wojska Polskiego] - Pawłowski, Eugeniusz (1939- ).; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia żołnierza łączności na poligonie, 1979 r.
Opis pod zdjęciem: Stoczona 12 października 1943 roku bitwa pod Lenino rozpoczęła szlak bojowy naszych ludowych sił zbrojnych. Obchodzone corocznie w tym dniu Święto Ludowego Wojska Polskiego jest wyrazem szacunku społeczeństwa dla tradycji, oraz udziału wojska w ekonomiczno-społecznym rozwoju kraju.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie opisu pod zdjęciem i przedstawienia.
Keywords: Fotografie -- Polska -- 1945-.; Polska -- fotografie