Rozbitkowie - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1963)
Przedstawia dwie skulone postaci - siedzącą i leżącą. W tle na horyzoncie sylwetka tonącego okrętu.
Pod kompoz. ołówkiem ręką aut. tyt., nr odbitki, sygn. i data: Rozbitkowie 3/25 I. Kuran-Bogucka 1963. Miejsce wyd. wg działalności aut.