Ex Libris Alina Golnik / W. Barylski. - Barylski, Wojciech (1929-1999) ([wydawca nieznany], 1956)
W centrum kompozycji stylizowany kot z kokardą przewiązaną na szyi, nad nim leci ptak. Napisy i inicjały autora pod rysunkiem.