Ex Libris Alina Golnik - Barylski, Wojciech (1929-1999).; Golnik, Alina ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1956)
W centrum kompozycji stylizowany kot z kokardą przewiązaną na szyi, nad nim leci ptak. Napisy i inicjały autora pod rysunkiem.
Podpis autora i data pod kompozycją.
Keywords: Golnik, Alina -- ekslibris; Ekslibris polski -- 1945-1970.