Langgarter Wall links nach dem Schlachthof hin (1912)
Przedstawia Bastion Lew od strony miasta z ul. Długa Grobla (Langarter Wall), na pierwszym planie pozuje para dzieci z sankami, widok zimowy, 1912 r.