[Afisz. Incipit:] Ogłoszenie. Uniwersytet Ludowy w Bendominie im. Józefa Wybickiego ... otwiera z dniem 15 kwietnia 1948 r. pierwszy kurs rolniczo-wychowawczy. ([wydawca nieznany], 1948)
Afisz informujący o zapisach na kurs.