Neufahrwasser. Hagen u. Lootsen-Station. ([Niemcy], 1870)
Przedstawia widok na Nowy Port i składy pod Gdańskiem.
U dołu pod kompozycją drukowany tytuł.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
Miejsce i data powstania na podstawie tematu i techniki.
Wokół kompozycji oraz na odwrocie zadruk gazetowy w języku niemieckim.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Nowy Port (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- 19 w. -- widoki