Kanał odpływowy od strony Nowej Motławy Foto Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1987)
Przedstawia odpływ Nowej Motławy w kierunku ul. Chmielnej, widok z nabrzeża przy ul. Kamienna Grobla, w głębi widoczny kościół św. Trójcy, 1987 r.