Hundegasse No 44 ([Gdańsk : s. n., 1865)
Fragment kamienicy nr 44 na ul. Ogarnej w Gdańsku, widoczne przedproże i portal. Nad portalem widnieje szyld: Hut-Fabrik C. F. Ehrlich, przed frontowym wejściem pozują trzy kobiety i mężczyzna. Ok. 1870 r.
Miejsce i data wyd. wg. Danzig im Bilde [...]. Na odwrociu podłoża ręką nieznanej osoby: Hundegasse No 31.
Danzig im Bilde, Verzeichnis der in der Danziger Stadtbibliothek vorhandenen bildlichen Darstellungen zur Geschichte und Topographie von Danzig und Umgegend [...] Bearbeitet von Dr F. Schwarz, Danzig, 1913
Fot. Gd.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- fotografie