Matka Boska Jasnogórska i Jasna Góra jako "Signum magnum" dla Polaków / Mieczysław Łacek. - Łacek, Mieczysław (1957- ).
1. Wpływ Jasnej Góry na maryjność polskiego katolika. 2. Jasna Góra chroni i umacnia wiarę Polaków. 3. Jasna Góra uczy miłości Ojczyzny. 4. Jasna Góra scala i krystalizuje jedność narodową Polaków. 5. Jasna Góra w obronie moralności chrześcijańskiej Polaków. 6. Jasna Góra wzmacnia więź Polaków z Kościołem.