Ziemianka / [red. i wyd. Marja Rodziewicz]. (Marja Rodziewicz, 1910)
Pismo przeznaczone dla tzw. członkiń czynnych Zjednoczonego Koła Ziemianek, tj. gospodyń wiejskich. Tytuł, szata graficzna, a w l. 1910-1911 także numeracja rocz. identyczna z ukazującym się w l. 1908-1919 pismem o tym samym tytule, przeznaczonym dla członkiń rzeczywistych Zjednoczonego Koła Ziemianek.