[Afisz teatralny. Incipit:] Danzig, Montag, den 21. April 1823. Der Bräutigam aus Mexico, oder: Die Kartoffeln in der Schaale, Ein Original-Lustspiel in 5 Aufzügen nach einem Roman von Clauren: Die Kartoffeln in der Schaale .... ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1823)
Afisz przedstawienia "Der Bräutigam aus Mexico, oder: Die Kartoffeln in der Schaale. Ein Original-Lustspiel in 5 Aufzügen" Heinricha Claurena.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Clauren, Heinrich -- (1771-1854).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w