Ansichten vom Riesengebirge. - Eduard Pietzsch & Comp. ([Drezno] : [Eduard Pietzsch und Comp], 1842)
Przedstawia cztery osobne widoki w Karkonoszach: Der Aupe- oder Riesengrund. Der Kochelfall. Der Grosse oder schwarze Teich. Die Schneegruben.
Pod polem kompozycji pośrodku tytuł, po prawej: B.II., a po lewej: III.8. Ilustracja drukowana w Borussia. Museum für Preußische Vaterlandskunde Bd. 3 (1842), Lief. 8.
Data, wydawca i miejsce wydania na podstawie odnośnika bibliograficznego.
https://www.bibliotekacyfrowa.pl 27.05.2025
Keywords: Pejzaż górski; Karkonosze (góry); Grafika niemiecka; Litografia