[Kardynał Stefan Wyszyński w Gdańsku] - Uklejewski, Janusz (1925-2011). (Gdynia, 1966)
Przedstawia różne ujęcia z wizyty Kardynała Wyszyńskiego w Bazylice Mariackiej w Gdańsku w maju 1966 roku. Na zdjęciach widoczni kardynał Stefan Wyszyński, ksiądz Józef Zator-Przytocki, biskup Edmund Nowicki, biskup Zygmunt Pawłowicz, biskup Michał Klepacz.
Tytuł nadany przez katalagującego na podstawie przedstawienia.
Data na podstawie przedstawienia.
Autor według pieczątki na rewersach.
Keywords: Stefan Wyszyński -- (błogosławiony ; -- 1901-1981) -- fotografie; Nowicki, Edmund -- (1900-1971) -- fotografie; Zator-Przytocki, Józef -- (1912-1978) -- fotografie; Klepacz, Michał -- (1893-1967) -- fotografie; Pawłowicz, Zygmunt -- (1927-2010) -- fotografie; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk