Ex Libris Jolanty Kurpaskiej / [Jan Agopsowicz]. - Hasso-Agopsowicz, Jan (1915-1982) (1977)
Przedstawia w owalnym obramowaniu profilowe poiersie Adama Mickiewicza, pod nim autograf poety. W obramowaniu napis: Ex. Libris. Jolanty. Kurpaskiej.