Danzig. Lange Brücke, Sternwarte u[nd] Rathaus (Verlag Clara Bernthal Nachflg., 1936)
Przedstawia Długie Pobrzeże, ujęcie w kierunku Bramy Zielonej, widoczny Dom Przyrodników i w głębi wieża Ratusza Głównego Miasta, ok. 1940 r.