Danzig. Lange Brücke, Sternwarte u[nd] Rathaus - Clara Bernthal (Gdańsk). (Danzig : Verlag Clara Bernthal Nachflg., 1936)
Przedstawia Długie Pobrzeże, ujęcie w kierunku Bramy Zielonej, widoczny Dom Przyrodników i w głębi wieża Ratusza Głównego Miasta, ok. 1940 r.
Data wg przedstawienia., działalności wyd. i daty w korespondencji: 22.11.44.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe