Ex Libris Stanisławy i Jerzego Wróblewskich K. Wróblewska. - Wróblewska, Krystyna (1904-1994) (1949)
Zza wielkiej otwartej księgi z napisem: Ex Libris Stanisławy i Jerzego Wróblewskich widać tylko czubki głów i podeszwy butów siedzących za nią postaci. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.