Z Knig Ivana Gr. Kravčuka / Jan Panteluk. - Pantelûk, Ìvan Grigorovič (1913-1992) (1961)
W ozdobnej ramce półpostać wąsatego mężczyzny w czapce - baranicy na głowie i z szablą w ręku, przed nim otwarta księga, w głębi wiejski krajobraz. Napis u góry: Z Knig, u dołu na wstędze: Ivana Gr. Kravčuka, sygnatura artysty - monogram IP w obrębie kompozycji.