Uniwersał na pospolitą obronę : Jozef Lubisz Radzimiński Woiewoda Gnieźnieński pierwszey Senator Polski Kawaler Orderow Polskich do Obywateli Woiewództw Wielkopolskich nad lewym brzegiem Wisły położonych : [Dan w Poznaniu dnia 2. Grudnia roku 1806] - Radzimiński, Józef (?-1820). ([Poznań : s.n., 1806)
Druk ulotny zaw.: Uniwersał na pospolitą obronę, z 2 grudnia 1806.
Tyt. nagł.
Autor i data wyd. pod tekstem.
BNPol online
Estr. XIX
Keywords: Pospolite ruszenie -- Polska -- 1789-1815.; Poznań (Polska ; region) -- polityka i rządy -- 19 w; Poznań (Polska ; region) -- historia -- źródła; Druki ulotne -- 19 w