Ex Libris 1611-2011 400 Rocznica Urodzin Jana Heweliusza / Eugeniusz Delekta. - Delekta, Eugeniusz (1946- ). (2011)
W przestrzeni kula z zaznaczonymi na niej różnymi kształtami, napis u góry: Ex Libris 1611-2011, przy dolnej krawędzi: 400 Rocznica Urodzin Jana Heweliusza. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.