James Matthew Barrie - Nieporównany Crichton : Komedia w 4 aktach = (The Admirable Crichton) / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1958)
Program teatralny premiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 14.10.1958 r. Reżyseria i inscenizacja: Stanisław Milski, scenografia: Marian Kołodziej, współpraca dramaturgiczna: Walerian Lachnitt.