James Matthew Barrie - Nieporównany Crichton : Komedia w 4 aktach = (The Admirable Crichton) - Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1958)
Program teatralny premiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 14.10.1958 r. Reżyseria i inscenizacja: Stanisław Milski, scenografia: Marian Kołodziej, współpraca dramaturgiczna: Walerian Lachnitt.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.