Praca w ujęciu Stefana Wyszyńskiego - Dylus, Aniela (1948- ). (2013)
1. Kontekst Stefana Wyszyńskiego refleksji nad pracą. 2. Praca w ujęciu przedmiotowym. 3. Istota pracy. 4. Jaka etyka pracy? 5. "Cnoty pracy". 6. Czas pracy i czas wypoczynku.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Stefan Wyszyński -- (błogosławiony ; -- 1901-1981); 1989-2000; 1945-1989; 2001-; 1901-2000; Nauczanie; Praca; Teologia katolicka; Katolicka nauka społeczna; Polska; Artykuł z pracy zbiorowej