[Afisz teatralny. Incipit] Erstes Abonnement. No. 13. Theater in Danzig. Heute Mittwoch, den 26. November 1823. Zum Erstenmale: Das Alpen-Röslein, das Patent und der Shawl. Ein neues Schauspiel in 3 Abtheilungen, nach einer Erzählung Claurens, von Holbein. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1823)
Afisz przedstawienia "Das Alpenröslein, das Patent und der Shawl. Ein neues Schauspiel in 3 Abteilungen" Franza Ignaza Holbeina, z objaśnieniami Heinricha Claurena.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Holbein, Franz Ignaz -- (1779-1855).; Clauren, Heinrich -- (1771-1854).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w