Ex Libris Antoniego Mieczysława Cieciury de Antiqua Sandez : Quo Ut Vita - Hasso-Agopsowicz, Jan (1915-1982).; Cieciura, Antoni Mieczysław (1980)
Na postumencie, między gałązkami laurowymi otwarta książka, na jednej stronie rysunek komórek i wyraz: Quod, na drugiej mikroskop i napis: Ut Vita, powyżej napis: Ex Libris. U dołu na postumencie napis: Antoniego Mieczysława Cieciury de Antiqua Sandez.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, symbol techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1990.