E. Gierek wśród młodzieży na placu Czynu Harcerskiego - Uklejewski, Janusz (1925-2011). (Gdynia, 1971)
Przedstawia Edwarda Gierka wizytującego obóz harcerski we Fromborku, idzie w otoczeniu harcmistrzów przez szpaler salutujących harcerzy, 1971 rok.
Autor i miejsce wydania według pieczątki na rewersie.
Na rewersie opis: 29 bm. we Fromborku przebywał I sekretarz KC PAZPR - Edward Gierek, gdzie odwiedził uczestników harcerskiej "Operacji 1001 - Frombork". Na 14 zgrupowaniach przebywa to 1800 harcerzy z całego kraju. E. Giereka oraz przedstawicieli władz wojewódzkich w imieniu harcerzy serdecznie powitali naczelnik ZHP - Stanisław Bohdanowicz i komendant "Operacji 1001 - Frombork" - Helena Mikrut.
Tytuł i data maszynowo na rewersie.
Keywords: Gierek, Edward -- (1913-2001) -- fotografie; Fotografie -- Polska -- 1945-.; Harcerze -- Polska -- 1945- -- fotografie; Frombork (Polska) -- 1945- -- fotografie