[Stan wojenny 1981] [Rozpraszanie demonstracji przez jednoski MO] / fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1981)
Przedstawia grupę demonstrantów z flagą Polski, w głębi widoczny budynek Dyrekcji Kolei i tzw. Zieleniak, 16 grudnia 1981 r.